Malinový bezlepkový dezert

Suroviny:

  • 130g kešu orechy
  • 120g maku
  • 30g kokosovej múky
  • 2,5dl mlieka
  • 1ks kypriaceho prášku
  • 2 vajíčka
  • Sladidlo podľa potreby
  • 1 smotana (33%)
  • 1 mascarpone
  • maliny

Zomlite kešu orechy a mak. Zmiešajte kešu múku a makovú múku s kokosovou múkou, práškom do pečiva, potom pridajte mlieko, vajíčka a sladidlo podľa potreby. Poriadne ich zamiešajte. Zmes nalejte do plechu, predtým vymastite plech trochou masla. Potom vložte do rúry (170°C) na 25min.

Vyšľahajte smotanu s mascarpone a sladidlom podľa potreby. Na vychladnuté cesto naneste krém a na vrch dajte maliny.